Latex

Pravý latex je přírodní produkt a tedy velmi drahý materiál. Mnoho sexshopů prezentuje např. latexová dilda, avšak pouze málo z nich je skutečně z pravého přírodního latexu.

Přírodní latex je velice příjemný a měkký materiál, který se rychle zahřívá a dnes se již běžně vyrábí i v různých barvách. Latex je také známý jako přírodní kaučuk, který se vyrábí z mléčné šťávy tropického kaučukovníku Hevea brasiliensis. Vysoce kvalitní přírodní latex se vyrábí výhradně v Evropě. Latex má velmi jemnou strukturu, dobře se čistí, a proto je považován za velmi hygienický.
Existují i umělé formy latexu, vyrobené chemickou cestou. Mají téměř stejné pozitivní vlastnosti jako přírodní produkt. Z důvodů vysokých nákladů bývá často z latexu pouze povrch, zatímco vnitřek erotické pomůcky je obvykle z polyuretanu.

Latex neobsahuje žádné toxické látky, ani žádné jiné látky, které by mohly poškodit zdraví. Jediná výjimka je u osob s alergií na latex, kteří by v žádném případě latexové pomůcky neměli používat. Mezi alergické reakce patří nejčastěji podráždění kůže nebo otok. I když je latex velmi odolný, agresivní čistící látky a oleje mohou tento materiál poničit.