Silikonové vibrátory a erotické pomůcky

Silikonové erotické pomůcky jsou, jak již název napovídá, ze silikonové pryže (ozn. SR = silikon rubber). Silikon je vyroben z přírodních surovin z písku a uhlí. Je sice vyroben uměle, avšak všeobecně je považován za přírodní produkt. Používá se k postřiku erotických hraček, zejména vibrátorů, které tak dostanou měkký a hladký povrch přátelský ke kůži. Jedná se o tu samou citlivou a velice drahou látku, která se používá pro chirurgické implantáty. Zvláštní na tomto materiálu je to, že přijímá tělesnou teploty a udržuje teplo. Silikonová dilda jsou nyní k dispozici ve všech barvách a jsou velmi hygienické.

Silikon se nesnáší se lubrikačními gely na bázi silikonu, je proto důležité zajistit, aby žádné tekuté přípravky na bázi silikonu, ať už silikonový gel nebo olej nebyly s pomůckou ze silikonu používány. Erotické pomůcky by ztratily svou strukturu, deformovaly by se nebo by ztratily svůj povrch.

Pravý silikon je netoxický a neobsahuje žádné látky, které by mohly jakkoli poškodit zdraví. Avšak levný silikon vyrobený kondenzačním slučováním obsahuje organické sloučeniny cínu v tvrdících přísadách. Rozpouštědla tohoto typu jsou klasifikovány jako možné zdravotní riziko.
Z komplexního hlediska (zdravotního i pocitového) je pravý silikon nejlepší materiál pro erotické pomůcky.